Aktif maya ve yarım çay bardağı sütü derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı unu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletin.
Kremayı kısık ocakta ılıtın ve derin bir kaba alın. Üzerine yumurta, yumurta sarısı, toz şeker ve eritilmiş tereyağını ekleyin. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine beklettiğiniz maya karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Unu eleyerek ilave edip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamur biraz toparlanınca tezgaha alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Çikolata parçalarını ilave edip kısa bir süre daha yoğurun. Tekrar kaba alıp üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru tezgaha alın ve 5 eşit parçaya bölün. Her bir parçasını tezgahta eliniz ile yuvarlayarak 40 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. 5 adet rulo hamuru yan yana koyun. Hamurların hepsini üst kısımlarından birleştirin. 3 adet hamuru sağ 2 hamuru sola doğru biraz açarak ortayı boş bırakın. En sağdaki hamuru en soldaki hamurun altına yerleştirin en soldaki hamuru ortaya alıp soldaki hamura dolayın. Tekrar en sağdaki hamuru en soldaki hamurun altına yerleştirin. En sol hamuru ortaya alıp solundaki hamura dolayın. En sağ hamuru en sol hamurun altına yerleştirip en soldaki hamuru ortaya alıp sol yanındaki hamura dolayın. Tekrar en sağdaki hamuru en sol hamurun altına alın. En sol hamuru ortaya alıp soldaki hamurla dolayın. Uçlarını birleştirip hamurun altına katlayın ve fırın tepsisine alın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Hamurun üzerine yumurta akını sürüp çikolata parçalarını serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika sonra üzerini kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi