Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Kakao, süt ve suyu tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve pudra şekerini alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip 1 dakika çırpın. Soğuyan kakaolu karışımı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Keki iki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin.
Kremayı düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Kestiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar kremalı çikolata yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan çikolatayı üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda keki buzdolabından çıkarıp üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta