Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve çikolata parçalarını küçük bir tencereye alın. İçi su dolu başka bir kabın üzerine oturtun. Kısık ateşte arada karıştırarak çikolata ve tereyağı eriyinceye kadar bekletin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alıp 1 dakika çırpın. Üzerine vanilya aroması ve eritilmiş tereyağlı çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra elinizle ufalayın.
Ahududu ve toz şekeri küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara ufalanmış kek ve ahududulu sos koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kupları buzdolabından çıkarıp üzerlerini ahududu ve arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar