Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek düşük devirde toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine pasta kremasından bir miktar sürüp ananas ve bademlerin yarısını yayın. İkinci kat keki üzerine kapatıp pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Kalan badem, ananaslar ve Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Bademleri bu çikolataya bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve donuncaya kadar bekletin. Bademleri de pastanın üzerine sıralayıp dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta