Armutların kabuklarını soyup dörde kesin. Çekirdekli kısımlarını ayıklayın ve iri küpler şeklinde kesin. Pişirme kalıbını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip hamur kabartma tozu ve kakao ile karıştırın. Tereyağı veya margarini çırpma kabına alın ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarım dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve mikserin orta devrinde karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve kaşık ile yayın.
Armutları hamurun üzerine sıralayın ve eliniz ile hafifçe bastırın. Kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 dakika
Keki fırından alın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve oda sıcaklığındaki kremayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırıp kekin üzerine gezdirerek dökün. 15-20 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta