Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısmını çıkarıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Geniş bir tavaya alın, üzerine su ve toz şekeri ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince ocağı kısın ve hafif karamelize oluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp muskat rendesini ekleyin ve 5 dakika daha pişrmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika ılıtın.
Sütlacı, aralara çikolatalı karışım, armut ve ceviz koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar