Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tiramisu un karışım poşetini çırpma kabına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru pişirme kağıdının üzerine kağıdın kenarlarından taşmayacak şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Soğuyan keki ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın. Dik olarak iki eşit parçaya kesin.
Sütü derin bir kaseye alın. Üzerine toz şeker ve kahveyi ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krema poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Mascarpone peynirini ilave edip 1 dakilka daha çırpın.
Kekin bir parçasını servis tabağına alın. Islatma karışımının yarısını kaşık ile kekin yüzeyine azar azar dökerek ıslatın. Kremanın yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın. İkinci kek parçasını koyun ve kalan ıslatma karışımı ile ıslatın. Kalan krema ile üzerini kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun ve kuruyuncaya kadar bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. İçine bademleri atıp her tarafını çikolataya bulayın. Çatal ile fazla çikolatalarını akıtarak kaseden çıkarın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Tiramisuyu buzdolabından çıkarıp üzerine kakaoyu serpin. Dilimleyip çikolatalı bademler ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta