Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyip pudra şekerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru rulo şekline getirin. Kalıbın yanlarına koyup parmaklarınız ile bastırarak 2-3 cm yüksekliğinde çember oluşturun. Çatal ile hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tartı kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. İçine hazırladığınız vişneleri yayın. Tartın üzerindeki toplarda kullanmak üzere pudingin içinden 1-2 yemek kaşığı kadarını ayrı bir kaba alın. Kalan pudingi vişnelerin üzerine yayın. Tartı buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Kedidili bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve ayırdığınız pudinge ekleyin. Öğütülmüş badem ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Kakaolu çubuk pasta süslerini tabağa dökün. Buzdolabında beklettiğiniz pudingli karışımdan cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayarak 10-12 adet top hazırlayın. Pasta süslerine bulayın ve bir tabağa sıralayın.
Tartı buzdolabından çıkarıp hazırladığınız çikolatalı topları üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay