Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ile şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine çikolata parçalarını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba döküp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve bekletmeden üzerine yarım çay bardağı sütü kaşıkla yayın. Üzerine vişneleri sıralayın ve bademleri serpin.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıptaki kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Servisten önce üzerini vişne, badem ve çikolata parçaları ile süsleyin. Servis tabaklarına yemek kaşığı ile alıp servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar