Kalıbı tereyağı ile çok hafifçe yağlayın. Kalıbın taban ve yanlarını kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
50 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Çikolata parçalarını mutfak robotuna alın ve biraz küçük parçalara ufalamak için 3-4 kez çalıştırın.
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin.
Ayrı bir çırpma kabına tereyağı ve toz şekeri alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine yumurta, tuz, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 1 dakika çırpın. Eritilmiş çikolata, un karışımı ve ufalanmış çikolata parçalarını ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alıp üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirmenin 15. dakikasında kalıbı biraz öne çekerek hamuru bıçak ile boydan boya 1 cm derinliğinde kesin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın. 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
150 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve kekin üzerine dökerek yayın. Donması için 20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta