Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine yumurta, tereyağı, şekerli vanilin ve sütü ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine sırası ile tereyağı fındık ezmesi sürün. Çikolata parçaları serpin ve rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu tutup farklı yönlere çevirerek burun. İki ucunu birleştirerek hamuru halka şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın. Fırça ile hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi