Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın.
Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip kalıptaki kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta