Sütü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolata parçaları ve toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları alın ve mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Toz şekeri azar azar ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın bekletmeden bıçak ile 9 eşit parça olacak şekilde kesin. Soğuyan çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 1 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta