100 g tereyağı ve 80 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 1 yemek kaşığı kahveyi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın taban ve kenarlarını kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolatalı karışımı, tuz, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Cevizi ekleyip kaşık ile karıştırın, kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından çıkarıp 10 dakika sonra kağıdı ile birlikte kalıptan alın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında 100 g bitter çikolatayı ilave edin, ocaktan alın ve eriyinceye kadar karıştırın. Kahveyi ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan kekin pişirme kağıdını çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı döküp yayın ve buzdolabında 2 saat bekletin.
Keki buzdolabından çıkarıp üçgen şekilde dilimleyin. Dilimlerin üzerlerini kahve çekirdeği ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta