Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip çırpma kabına alın. Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Eliniz ile toparlayıp kalıbın tabanına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta eriyip karamel rengi oluncaya kadar karıştırmadan bekletin. Ocaktan alıp 3-4 dakika bekletin ve 1,5 su bardağı sütü ekleyin. Tekrar ocağa alın ve arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Yumurta sarısı, nişasta ve yarım su bardağı sütü bir kaseye alıp el çırpıcısı ile iyice çözülünceye kadar karıştırın. Karamelli süt kaynamaya başlayınca hızlıca karıştırarak nişastalı sütü ilave edin. Jelatini de ilave edip karıştırarak 2 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Karamelli kremayı da 1 dakika çırpıp ikisini birleştirin. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın ve kalıptaki tabanın üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın, 1 dakika bekletin ve kremayı ilave edin. İyice karıştırıp kalıptaki karamelli dolgunun üzerine yayın. Pasta süsü ve şekerlemeleri serpin. Tekrar buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin.
Tatlıyı buzdolabından çıkarın. Yaklaşık 2x6 cm boyutlarında dilimleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler