Un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yumurta ve tereyağını ilave edip yoğurun. Hamuru rulo yapın, streç filme sarın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hazırladığınız hamuru buzdolabından alın. Bıçak ile 1 cm kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Toz şekeri metal bir kaba alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda tereyağını ekleyip karıştırın. Tamamen eriyince kremayı ekleyin ve karıştırarak 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına sıralayın. Karameli üzerlerine yayın. Donuncaya kadar bekletin ve ortalarına çikolata yayın. Donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler