Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Kuvertür ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Un ve kakaoyu karıştırın. Yumurtaları çırpma kabına alın ve 1 dakika çırpın. Üzerine esmer şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı, vanilinli hamur kabartma tozu ve tuzu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Süre sonunda erittiğiniz kuvertürü ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı bir tencereye alın. Orta düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynama başlamadan ocaktan alın ve çikolatayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan çikolatayı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kekin üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Süre sonunda üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta