Pişirme kağıdını 20x30 cm boyutlarında kesip fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve rom aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Fırın tepsisine hamuru döküp pişirme kağıdı ölçülerinde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan kekten 9 cm çapında 8 daire kesin.
1,5 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın ve kestiğiniz kekleri ıslatın. 4 adet keki servis tabağına sıralayın. Üzerlerine puding yayın, vişne sıralayın ve çikolata parçaları serpin, üzerlerine kalan 4 keki koyun. Kalan pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve üzerlerine sıkın. Hindistan cevizi serpip vişne batırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta