Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, kakao ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, süt ve rom aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin, düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki 15 adet dikdörtgen çıkacak şekilde dilimleyin. Her dilimi enlemesine ikiye kesin.
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. 2-3 yemek kaşığını üzerini süslemek için ayırın. Kalan krem şantiye portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarım çay bardağı portakal suyu ile dilimleri ıslatın, aralarına krem şanti sıkın ve üst katlarını kapatın.
Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın ve bekletmeden 80 g bitter çikolatayı ilave edin, eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde keklerin üzerine yayın.
Ayırdığınız krem şantiyi karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kekleri süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta