12x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Kalıbı margarin ile yağlayın ve kestiğiniz pişirme kağıdını içine serin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Yarısını hazırladığınız kalıba dökün ve dondurucuda 15-20 dakika bekletin. Kalan çikolatayı, donmaması için kabı ile tekrar sıcak suyun içerisinde bekletin.
Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini ekleyin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Kalıbı dondurucudan çıkarın ve hazırladığınız karışımı döküp yayın. Dondurucuda 10-15 dakika daha bekletip ayırdığınız çikolatayı üzerini kaplayacak şekilde yayın. Dondurucuya alın ve 35-40 dakika bekletin.
Tatlıyı dondurucudan çıkarın ve 2-3 dakika bekletin. Spatula ile kenarlarını kalıptan ayırın ve pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın. Üçgenler şeklinde dilimleyin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar