Kakaolu fındık kreması ve öğütülmüş cevizi karıştırın. Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, toz şeker, margarin, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru bekletmeden iki eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurları 16 eşit üçgen dilim şeklinde kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine bıçak yardımı ile iç malzemeden ince olarak sürün. Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın, fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp ılık olarak veya soğutarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi