Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp derin bir kaba eleyin. İrmik, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Çikolata parçalarını ilave edip kısa bir süre daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Süte batırıp çıkarın ve haşhaşa bulayın. Ceviz tanelerini süte batırıp çıkarın ve haşhaşlı topların üzerlerine bastırarak batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar