Toz şeker, su, kakao ve kahveyi tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu, kakao ve nişastayı karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, sıvı yağ, su, un karışımı ve tuzu ilave edin. Mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Cevizleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba dökün. Üzerine vişneleri sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Aynı zamanda kakaolu sosu da buzdolabından çıkarın. 2 dakika bekleyip kakaolu sosu kekin üzerine gezdirerek dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Çikolatalı sosu 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
Keki buzdolabından çıkarıp üzerine çikolatalı sosu dökün. Buzdolabında 30 dakika daha bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta