Tereyağı ve bitter çikolata parçalarını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin ve soğumaya bırakın.
Kalıbın taban ve kenarlarını kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolatalı karışım, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra keki pişirme kağıdı ile kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Yaban mersinleri ve toz şekeri bir tencereye alın. Suyun içerisine mısır nişastasını alın ve eriyinceye kadar karıştırın. Yaban mersinlerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve yoğun bir yapı oluncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Yaban mersinli karışımı kaşık ile bastırarak süzgeçten geçirip kekin üzerine sürün. Erittiğiniz çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesip kekin üzerine ince çizgiler şeklinde sıkın. Gül yaprakları ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta