Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve tuzu mikser ile 2 dakika çırpın. Un, nişasta, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine puding poşetlerini boşaltıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca beyaz çikolatayı ilave edip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alıp üzerine pastacı kremasının yarısını yayın ve vişnelerin yarısını sıralayın. İkinci kat keki kapatın. Üzerine aynı sıralama ile kalan dolgu malzemelerini koyup son katı kapatın.
Çilekli pudingi çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Kekin üzerine şeritler sıkın. Kalan çikolata ile pişirme kağıdı üzerine değişik boyutlarda damla şekilleri sıkın. Donunca kağıttan ayırıp kekin üzerine yapıştırın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta