Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından alıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp arada karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın. Bekletmeden jelatini ilave edin ve el çırpıcısı ile eriyinceye kadar karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyerek 1 dakika daha karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı yıkayıp tabanına tekrar pişirme kağıdı serin. Keki enlemesine ikiye kesin ve alt katını kalıba alın. Diğer keki kurumaması için kapatın.
Kremayı mikser ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Kalıptaki kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve donması için 40-45 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine diğer keki koyun ve buzdolabında en az 1 saat daha bekletin.
Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve mutfak robotuna alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın.
Keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Pudingi üzerine yayın. Çilekli sosu dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta