Çilekleri yıkayıp suyunu iyice süzün. Bir mufak havlusu üzerine alın ve kuruması için 10 dakika bekletin. Küçük boy çilekleri uzunlamasına ortadan ikiye, büyük boy olanları üçe veya dörde kesin. Daha sonra derin bir kaba alın. Nişasta ve toz şekeri ekleyip eliniz ile alttan üste doğru çilekleri ezmeden karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı ve soğuk suyu ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
1 çay bardağı iri kırılmış badem, nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Kenarlardan 3 cm boşluk bırakarak üzerine şekerli badem karışımını serpin. Çilekleri de kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak tepeleme olarak sıralayın. Kenarlarda hamurları kaldırıp çileklerin üzerine doğru kapatın. Kenarlarına fırça ile süt sürün. 1 yemek kaşığı toz şekeri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay