Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ile toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin. Şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini de ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Keki fırından alın, 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Soğutup enlemesine üçe kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın 1/3'ünü üzeri için ayırıp kalan kremaya küp şeklinde doğranmış çilekleri ve bademi ilave edin. Kaşık ile yavaşça karıştırın.
1 su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve bir miktar şekerli süt ile ıslatın. Üzerine çilekli kremanın yarısını yayın ve ikinci kat keki kapatın. Şekerli süt ile ıslatıp kalan çilekli kremayı yayın. Üzerine üçüncü kat keki kapatın ve kalan süt ile ıslatın.
Ayırdığınız kremayı kısa bir süre çırpın, krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine şekilli sıkın. Çilekleri sıralayıp bademleri serpin ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta