Çember kalıplara alt kısımları kapanacak şekilde streç film sarın ve bir tepsiye sıralayın. Bademleri bir kaseye alın, üzerlerine sıcak su dökün ve 15 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve bıçak ile iri parçalara kesin.
Çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin. Sıcak suyu bir kaseye alın. İçine jelatini azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Çilek püresine ilave edip karıştırın.
Sütü tencereye alın. Pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Isınmaya başlayınca jelatini azar azar ilave ederek karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
Her bir kalıba 4-5 yemek kaşığı puding koyun. Üzerlerine badem serpin ve çilek püresini paylaştırın. Buzdolabına alın ve 5 dakika bekletin. Kalan pudingi arada karıştırıp çilek pürelerinin üzerine paylaştırın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Süre sonunda tatlıları buzdolabından çıkarın. Alt kısımdaki streç filmleri açın ve tatlıları kalıplardan çıkararak servis tabaklarına alın. Badem ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar