Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp bir kaba alın, üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Yarısını eliniz ile kalıbın tabanına yayın. Kalan yarısını kalıbın kenarına bastırarak 4 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Buzdolabına alın ve bekletin.
1 çay bardağı krema ve 2 su bardağı sütü tencereye alıp vanilyalı pudingi ekleyin ve 1-2 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Çilekli pudingi 1 çay bardağı krema ve 1,5 su bardağı süt ile aynı şekilde pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tel süzgeci bir kabın üzerine yerleştirin ve soğuyan çilekli pudingi süzgece alın. Kaşığın tersi ile bastırarak süzgeçten geçirin. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını çilekli pudinge ekleyin ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Kalan krem şantiyi vanilyalı pudinge ekleyip 1-2 dakika çırpın.
Buzdolabında beklettiğiniz kalıbı alın. Hazırladığınız vanilyali pudingin yarısını kalıba alın. Çilek ve bademlerin 1/3'nü üzerine serpin. Çilekli pudingin yarısını üzerine yayın ve kalan çilek ve bademlerin yarısını serpin. Kalan vanilyalı pudingi üzerine yayın. Kalan çilek ve bademleri serpip çilekli pudingi yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Parfeyi servisten yaklaşık 10-15 dakika önce dondurucudan çıkarın. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine çilekli sosu yayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar