Unu bir tabağın veya kasenin içine eleyin. Tereyağı, su, toz şeker ve tuzu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp üzerine elenmiş unu tek seferde ekleyin. Tahta kaşık veya silikon spatula ile un tamamen suya karışıncaya kadar karıştırın. Tekrar ocağa alın, düşük ısıdaki ocakta kaşık ile ezerek karıştırıp 1,5-2 dakika pişirin. Tencerenin dibinde ince bir hamur tutması olunca ocaktan alın. Hamuru çırpma kabına alın ve 10-15 dakika bekletin. Süreyi uzatmayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını alt-üst ayarında belirtilen dereceye getirip ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin. Kalan hamuru daha sonra hazırlamak üzere oda sıcaklığında ve torbasında bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Fırın tepsisini soğuması için yıkayıp kurulayın. Üzerine pişirme kağıdı serip krema sıkma torbasındaki hamuru aralıklı olarak 10 cm uzunluğunda sıkın ve aynı şekilde pişirin.
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. 2 veya 4 parçaya keserek küçültüp mutfak robotuna alın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyip karıştırarak püre haline getirin. İçinden 1 çay bardağı alıp kalanı tencereye koyun. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın.
Yumurta sarısını kaseye alıp el çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine ayırdığınız 1 çay bardağı çilek püresi, toz şeker ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Ocaktaki çilek püresi kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda hazırladığınız nişastalı karışımı ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Kremayı cam bir tabağa alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Çilekli dolguyu 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Alt katların üzerine krema sıkın ve üst katları kapatın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Yarım su bardağı su ve meyveli sosu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Meyveli sosu pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip eklerlerin üzerini kaplayarak sıkın. Arzuya göre beyaz çikolata ile süsleyin. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar