Kalıbın içerisine pişirme kağıdı yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu ve karbonatı bir kaba alın, kaşık ile karıştırın ve eleyin. Üzerine tuz ve yarım çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın. Soğuk tereyağını ilave edip parmak uçlarınız ile granüller haline getirin. Soğuk kremayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve fazla yoğurmadan eliniz ile sıkıştırarak toparlayın. Eliniz ile bastırarak kalıbın içerisine yayın, üzerine toz şekeri serpin ve bekletmeden pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çilekleri ve toz şekeri mutfak robotuna alıp püre haline gelinceye kadar karıştırın. Tencereye alın, mısır nişastasını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesini ilave edin, ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Çilekleri ikiye kesin. Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda çilekleri ilave edin ve arada karıştırarak 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şantiyi ilave edip mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Soğuyan keki servis tabağına alın. Üzerine çilekli sosu yayın. Krem şantiyi üzerine yayın ve kaşığın tersi ile yüzeyinde çukurlar oluşturun. Bu çukurların içerisine çilekleri yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta