Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 10x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 2 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Çilekleri küp şeklinde kesin.
Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını hazırladığınız pastacı kremasına ekleyin ve 1-2 dakika çırpın.
Kekin üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Kremadan yüzeye sürmek için 1-2 yemek kaşığı ayırın. Kalan kremanın yarısını servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarının yarısını üzerine serpin. Çileklerin yarısını sıralayın ve ikinci kat keki koyun. Kalan kremayı yayın, çilek ve çikolata parçalarını serpin. Son kat keki koyun. Ayırdığınız krema ile pastanın yanlarını ve üzerini ince bir tabaka halinde kaplayın. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Servisten önce pastayı buzdolabından çıkarın. Çilek ve pasta süsleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta