Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın ve 1 su bardağı sütün 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine krem şantinin yarısını yayın. 1 su bardağı çileğin yarısını kremanın üzerine koyun. İkici kat pandispanyayı koyun ve aynı şekilde krem şanti ve çilek koyun. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Süt ve pasta kremasını mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremadan 3 yemek kaşığı ayırın, kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine sıkarak süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
1 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine meyveli sos poşetini boşaltın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Pastanın üzerine meyveli sosu dökün, çilekleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta