Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Mısır nişastası, sirke ve vanilya aromasını ekleyip 3 dakika daha çırpın. Karışımı kaşık ile alıp pişirme kağıdı üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile orta kısmından oyar gibi açarak 8-10 cm çapında ve 12 cm yüksekliğinde şekillendirin. İç oyuk kısmı 4-5 cm derinliğinde olsun. Kaşığın sap kısmı ile bezenin dış kısmına alttan üste doğru hafifçe sıyırarak uç kısımları sivri olacak şekilde çizgiler yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve taç bezenin oyuk kısmına şekilli olarak sıkın. Üzerine badem ve çilekleri sıralayıp bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar