Sütü tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebiyi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve çırpma kabına aktarın. Jelatini azar azar ekleyerek mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve fırın tepsisine üst üste koyun. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Kabuklarını soyun ve iri parçalar şeklinde kesin. Çilekleri ince dilimleyin. Yufkaları eliniz ile küçük parçalara kırın ve bir miktarını üst süsleme için ayırın. Badem ve çilekleri sakızlı muhallebiye ilave edip karıştırın. Yufkaları da ekleyip yavaşça karıştırın ve kalıba alın. Üzerini kapatın ve buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Tatlıyı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini ayırdığınız yufkalar ve çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar