Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Tereyağını 1 cm boyutlarında küpler şeklinde kesin ve dondurucuda en az 5-10 dakika bekletin. Un, hamur kabartma tozu ve karbonatı kaşık ile karıştırıp eleyin. Üzerine tuz ve yarım çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın. Soğuk tereyağını ilave edip parmak uçlarınız ile granüller haline getirin. Soğuk kremayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve fazla yoğurmadan eliniz ile sıkıştırarak top haline getirin. Daha sonra eliniz ile bastırarak 1,5 cm kalınlığında açın. Çember kalıbı una batırıp çıkarın ve daha sonra hamuru kesin. Kestiğiniz hamuru fırın tepsisine alın. Çember kalıbı her seferinde unlayarak tamamını kesip tepsiye sıralayın. Üzerlerine toz şeker serpin ve bekletmeden pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 18 - 20 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Soğuk krema, pudra şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın.
Üst süsleme için 6-7 adet çilek ayırıp kalanları dilimleyin. 1 adet shortcake üzerine 1-2 tatlı kaşığı krema yayın ve üzerine çilek sıralayın. Bir kat daha shortcake koyun ve tekrar krema yayın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp bütün çilek ile süsleyin. Hemen veya buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler