Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp çırpma kabına eleyin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve sirkeyi ekleyin. Mikserin yüksek devrinde pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, kaşık ile yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ters çevirip soğutma teli veya pişirme kağıdı üzerine koyup bu şekilde soğumaya bırakın.
Labne peyniri, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Soğuyan tartın üzerinden kalıbı alın ve çukur kısmına labneli karışımı yayın.
Çilekleri yıkayıp kurulayın ve ikiye kesin. Tart tabanının üzerine sıralayın.
Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip fırça ile çileklerin üzerine sürün. Buzdolabında en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay