Yoğurdu bir süzgece alıp suyu süzülünceye kadar bekletin.
Kalıbın taban ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Uygun boyutlarda pişirme kağıdı kesip kenar kısımlarına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, öğütülmüş badem, hamur kabartma tozu ve tereyağını bir kaba alıp parmak uçlarınız ile ovuşturarak kırıntılar haline getirin. Tereyağılar un ile tamamen karıştıktan sonra yoğurun. Hamuru kalıbın tabanına yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 18 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Yarım çay bardağı suyu kaynatıp bir kaseye alın. Üzerine jelatin poşetlerini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Suyu süzülen yoğurdu derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını yoğurtlu karışıma ekleyip mikserin düşük devrinde çırpmaya başlayın. Jelatinli suyu azar azar ilave ederek toplamda 1 dakika çırpın. Kalıptaki tabanın üzerine yayın.
Kalan krem şantiyi üst süsleme için buzdolabında bekletin.
Yarım çay bardağı suyu kaynatıp bir kaseye alın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Çilekleri mutfak robotuna alın. Üzerine toz şeker, limon suyu ve şekerli vanilin ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelatinli suyu ekleyip birkaç kez daha karıştırın. Kaşık ile azar azar dökerek kalıptaki yoğurtlu karışımın üzerini kaplayın. Çatal yardımı ile hafif karıştırarak hareler oluşturun. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin.
Tatlıyı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Buzdolabına ayırdığınız krem şantiyi mikser ile kısa bir süre çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın kenar kısımlarına toplar sıkarak süsleyin. Arzuya göre nane yaprakları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta