Fırın tepsisinin boyutunda 2 adet pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu derin kaba alıp üzerine hamur kabartma tozunu ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını pişirme kağıdının üzerine alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında pişirme kağıdının boyutunda açın. Hamuru bıçak ile kare ya da dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp her bir kareye tek malzeme olacak şekilde ay çekirdeği, çörek otu, keten tohumu ve kabak çekirdeği serpin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine alın. İki tepsiyi fırına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tel ızgaranın üzerine alıp soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler