Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Tereyağını eritin. Baklavalık yufkalardan birini fırın tepsisine alın. Üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde çok ince bir tabaka tereyağı sürün. Toz şeker serpin, üzerine fındık kırığı serpin ve ikinci yufkayı koyun. Aynı şekilde yağlayın, toz şeker ve fındık kırığı serpin ve üçüncü yufkayı koyun. Yağlayıp toz şeker serpin ve pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Pişirmenin son dakikalarında fırını takip edin ve yeterli pembeleşme tamamlandığında alın.
Toz şekeri metal bir tavaya alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan ısıtın. Eriyip karamel rengi olduğunda fındıkları ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra 5-6 adet fındığı üst süsleme için ayırıp kalanları mutfak robotunda ufalayın.
Süt ve pudingi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun.
Baklavalık yufkaları iri parçalara kırın. Pudingi aralara baklavalık yufka ve öğütülmüş krokan koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Baklavalık yufka ve fındık krokan ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar