Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yufkaların arasına tereyağı sürüp fırın tepsisine üst üste sıralayın ve kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine keşkülü ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın.
Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu süzüp kabuklarını soyun ve iri parçalar şeklinde kesin. Çilekleri yıkayıp kurulayın ve doğrayın. Soğuyan yufkaları eliniz ile küçük parçalara kırın. Keşkülü, aralara yufka, badem ve çilek koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çilek ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar