Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
1 tatlı kaşığı toz şekeri 1 çay bardağı süte ekleyin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını ters çevirip servis tabağına alın ve şekerli sütün 1/3'ü ile ıslatın.
1,5 su bardağı soğuk süt ve 1 su bardağı kremayı çırpma kabına boşaltın. Üzerine Crème Olé poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın ve böğürtlenin yarısını sıralayın. Bademlerin yarısını serpin ve üzerine ikinci kat keki koyun. Islatıp kalan Crème Olé, böğürtlen ve bademleri üzerine koyun. Son kat keki kapatın ve kalan şekerli süt ile ıslatın. Buzdolabına alın.
Böğürtlen ve suyu küçük bir kaba alıp kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp suyunu kullanmak üzere süzün ve soğumaya bırakın.
Çırpma kabına 1 su bardağı krema ve 2 yemek kaşığı böğürtlen suyu koyun. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantinin yarısı ile pastayı kaplayın. Kalan krem şantiyi mikser ile 1 dakika çırpın ve 0,5 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kremayı pastanın üzerine gül şeklinde sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Böğürtlen ve badem ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta