Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
Un, ılık su, tuz ve toz şekeri bir kaba alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. Üzerine hazırladığınız mayayı ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın ve 25-30 dakika mayalandırın.
Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocak üzerine alın. Tavanın tabanını ve çember kalıbın iç kısmını tereyağı ile yağlayın. Isınınca çemberin içine yaklaşık 3 yemek kaşığı hamur koyun. Ocağı kısın. Pişen hamurun yüzeyi kabarcıklarla dolunca çemberi çıkarın, ters çevirerek diğer yüzünü pişirin ve tavadan alın. Tekrar yağlayın ve hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Arzuya göre tereyağı ve bal ile ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi