Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığını ilave edip karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 14 eşit parçaya bölün. Bu hamurların 10 adedini hafif unlanmış tezgahta merdane ile ayrı ayrı 10 cm çapında açın. Ortalarına pudingi paylaştırın, kenarlarını birleştirerek kapatın. Elinizde hafifçe yuvarlayın ve fırın tepsisine kaplumbağa gövdesi oluşturacak şekilde yan yana sıralayın.
Kalan 4 parça hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun.
Üzerini bir tepsi ile kapatıp 20-25 dakika bekletin. Yumurtayı çırpın, fırça yardımı ile kaplumbağanın üzerine sürün. Kuş üzümü ile gözleri yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi