Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Öğütülmüş fındık, toz şeker, yumurta akları ve şekerli vanilini bir tencereye alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir kabın içine koyun ve soğumaya bırakın. Bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bekletmeden, aralara fındıklı bezelerden koyarak kaselere doldurun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 2-3 saat bekletin.
Pişirme kağıdı üzerine kurşun kalem ile değişik deniz hayvanları çizin ve kalem izinin çikolataya bulaşmaması için pişirme kağıdını ters çevirin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Erimiş çikolatayı çizdiğiniz şekillerin üzerine yayın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin.
Servisten önce çikolataları pişirme kağıdından ayırın ve kupların üzerine yerleştirin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar