Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
2,5 su bardağı unu eleyin. Üzerine tuz, karabiber ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip 1 dakika çırpın. Dereotu ve peyniri ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalan yarım su bardağı unu ilave edip spatula veya kaşık ile alttan üste doğru iyice karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı biraz öne çekerek bıçak ile hamuru boydan boya 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta