Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun. Su ve sıvı yağı bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımı ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Dil peynirini ilave edip birkaç kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika bekletin. Küçük kaselere doldurarak servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine çikolatalı sos dökün.
Arzuya göre Hindistan cevizi ve çam fıstıklarıyla süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar