Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, tuz, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Kaşar peynirini 5x5 cm boyutlarında 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kekiği bir kaseye alıp karıştırın. Domatesleri 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp bir kez daha yoğurun ve kalıbın içine yayın. Hazırladığınız kekikli zeytinyağını hamurun üzerine sürün. Üzerine domates ve kaşar peyniri dilimlerini sıralayın. Kekik serpin, 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi