Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, tuz, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı kekiği bir kaseye alıp karıştırın. Mantarları 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesleri 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Kırmızıbiberi halka şeklinde kesin. Kaşar peynirini 4x4 cm boyutlarında ince olarak dilimleyin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Mayalanan hamuru kısa süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 20 cm eninde oval şekilde açın. Fırın tepsisine alın ve üzerini çatal yardımı ile 12-15 yerinden delin. Kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak kekikli sıvı yağı sürün. Üzerine mantar, domates, biberi ve kaşar peyniri dilimlerini sıralayıp kekik serpin. Hamurun kenarlarını kaldırıp malzemelerin üzerine kapatın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular